Forbruger
Land
Børneværelse

Skab lys i deres liv

belysningstip til børneværelset

Fra den klare loftslampe til den dæmpede natlampe og projicerede funklende stjerner på loftet i mørket – i dag er belysning til børneværelser mangfoldig og fantasifuld. Da dine små børn bruger deres rum til mange forskellige aktiviteter, skal belysningen være fleksibel. Med en gennemtænkt LED-belysningsplan vil dine børns øjne lyse op – og også dine. Fordi med effektive pærer sparer du energi i det lange løb og kan få husholdningsbudgettet til at strække sig endnu længere.

Vigtige elementer

til belysning i børneværelset

læselys

Du bør helt sikkert inkludere disse elementer i din belysningsplan:

  • Grundbelysning med lofts- og væglamper giver tilstrækkeligt lys til at oplyse et børneværelse, når det er mørkt eller overskyet. På den måde vågner dit barn op med nok lys til at lege og udforske i løbet af dagen og om aftenen.
  • Når dit barn bliver større, er en ekstra lyskilde nødvendig, så det kan tegne eller arbejde ved skrivebordet.
  • På sengebordet kan en børnelampe give lys til højtlæsning før sengetid.
  • Børnevenlige natlamper kan hjælpe, hvis man er mørkeræd, især meget små børn.

Drag ud på et smukt oplyst eventyr

et kig på lyskilder til børneværelser

Loftslampen i et børneværelse kan være ret farverig og fantasifuldt designet. Tilføj derefter flere spots, som du kan rette ind efter de vigtigste punkter i rummet, fx skrivebordet, tegnestativet eller legeområdet med legeteltet eller dukkehuset. Du kan også bruge en farverig pendel i børneværelset: Småbørn kan især godt lide fantasifuldt design som dyr, stjerner eller prikker på lampeskærmen. I det omfang det er muligt, bør loftslampen belyse hele rummet jævnt og uden blænding.

I et børneværelse kan du bruge en væglampe til at oplyse et bestemt område. Sæt din – eller dit barns – fantasi i sving. Du kan fx få skyformede væglamper med små LED-lyskilder, der efterligner stjernehimlen. Eller sommerfugle, hvis vinger lyser op med skjulte individuelle LED-lys. Væglamper er ideelle til legeområdet eller til et afslapningsområde, hvor ældre børn kan hygge sig med vennerne.

En anden vigtig del af belysningen i et børneværelse er skrivebordslampen, som giver lys til arbejdsområdet. Hvis skrivebordet er en del af en hyldevæg eller integreret i en køjeseng eller en højseng, kan du bruge en pladsbesparende klemmelampe.

Børneværelse

KLART OG PRÆCIST

SVAR PÅ DINE SPØRGSMÅL

1. Hvad er en sund farvetemperatur til et børneværelse?

Varmt, hvidt lys mellem 2.700 og 3.300 kelvin er nok til et børneværelse.

2. Hvilken type lyskilder er gode til børneværelser?

LED anbefales varmt til belysning på børneværelser, da moderne LED-lyskilder ikke bliver så varme som ældre lyskilder og andre lamper. Hvis dit barn ved et uheld (eller med vilje) rører ved lyskilderne, brænder det ikke fingrene. Desuden er LED-lys mere miljøvenligt og mere effektivt end andre lyskilder.

3. Hvad skal jeg ellers tage højde for i forbindelse med belysning i børneværelset?

Sikkerhed er altafgørende i børneværelset. Hvis du bruger pendler i børneværelset, skal ledningerne efterses regelmæssigt. Da halogenlys er meget klart og let kommer til at blænde, anbefales disse lyskilder ikke til belysning i børneværelset. På grund af det høje varmeniveau, som halogenlyskilder producerer, bør de overholde den anbefalede afstand til brændbare materialer. Sidst, men ikke mindst, skal du huske at sørge for, at alle stikkontakter er børnesikrede.

Spændende dage, afslappende nætter:

LED-natlamper til at falde i søvn til

natlampe

Er dit barn bange for monstret under sengen, eller er dit barn utrygt ved at være alene i mørket? Med disse tip kan du sikre, at dit barn føler sig trygt og sikkert i sengen:

  • En sengelampe med børnevenligt design tilskynder dit barn til at læse om aftenen, indtil øjnene falder i.
  • En LED-bordlampe med stjerneeffekt spreder varmt lys i mørket og projicerer funklende stjerner på væggen eller loftet. Hvis lampen har en timer, slukker den selv efter et stykke tid.
  • Hvis du vil have et lys tændt hele natten, er en natlampe, der sidder i stikkontakten og oplyser gulvarealet, ideel. På den måde kan dit barn se, at der ikke er nogen monstre, der gemmer sig der.

Vigtigt! En natlampe bør ikke hindre dine små børn i at falde i søvn, så vælg mørke farver som varm rød eller harmonisk grøn. Sørg også for, at stik i nærheden af sengebordet er børnesikrede.

Med en børnevenlig plan for LED-belysningen kan du være sikker på, at dit barn altid føler sig trygt og sikkert. Se børnenes øjne funkle klarere end LED-lyset!

Velegnede produkter til belysning i børneværelset

Del siden på sociale medier