Forbruger
Land
Belysning til badeværelset

Bad i rampelyset: LED-belysning på badeværelset

råd og idéer

Om morgenen vil du gøre dig klar til dagen foran dig. Efter en stresset arbejdsdag vil du gerne slappe af i et behageligt badeværelse og geare ned. Men nogle gange har du også brug for kraftigt lys, når du skal gøre dig klar til en aften i byen. Det kræver en gennemtænkt belysningsplan, der altid tilpasser sig dine behov. Et badeværelse uden vindue kræver særlig god planlægning. Med smart LED-belysning kan du oplyse dit badeværelse på fleksibel vis, så du får ideelle belysningsforhold. Og belysningen kan endda påvirke dit humør med skiftende farver. Tænd lyset, sluk for dagens stress og jag, og skru ned for elregningen, mens du slapper af i badekarret takket være den pengebesparende LED-teknologi.

Badeværelsesbelysning, hvad gør hvad?

tjekliste

belysning ved spejlet

Når du planlægger dit badeværelse, skal du være opmærksom på de forskellige krav til badeværelsesbelysning:

  • Grundbelysning med loftslamper, indbyggede spots eller væglamper, der fylder badeværelset med kraftigt lys, når det er nødvendigt.
  • Afslappende belysning: indirekte belysning, der skaber en hyggelig, behagelig stemning, fx indbyggede LED-spots i badekarret eller flisebelysning.
  • Makeup og styling: belysning ved spejlet kombineret med loftsbelysning eller måske en spot over spejlet.
  • Oplysning af badeværelser uden vinduer: Et LED-panel med klart, hvidt lys som loftslampe giver behagelig kunstig belysning som erstatning for dagslys på badeværelser uden vinduer.

LED-spotlys

til den optimale belysningsplan til badeværelset

Den ideelle grundbelysning tilbyder individuelt justerbare spots til badeværelset. Hvis du har brug for kraftigt lys til at vågne op på en mørk vintermorgen, kan du tænde alle spottene på én gang. Når du vil slappe af i spabadet med dæmpet belysning, kan du bruge en eller to spots til indirekte lys. Det gør det muligt at tænde lyset ved bruseren, håndvasken og toilettet hver for sig. Det ideelle er at vælge spots med lysdæmpning, så du kan tilpasse lyset: 8.000 lumen til morgenbelysning, 4.000 lumen til afslappende aftenbelysning. Indbyggede LED-loftspots, der kan drejes, er perfekte til dekorativ belysning af specifikke ting, fx en niche eller et billede. I et badeværelse uden vinduer kan LED-paneler med klart, hvidt lys, der er integreret i loftet, kompensere for det manglende dagslys.

Spotlys på badeværelset

KLART OG PRÆCIST

SVAR PÅ DINE SPØRGSMÅL

1. Hvilken farvetemperatur er bedst til badeværelsesbelysning?

Belysningen på dit badeværelse skal både give kraftigt lys til styling og soignering samt behagelig belysning til afslapning. 3.500 til 4.000 kelvin (neutral hvid) er ideelt til kraftigt lys. Varmt, hvidt til gyldent lys mellem 2.700 og 3.300 kelvin virker afslappende.

2. Kan du oplyse et badeværelse uden strømforsyning?

Normalt skal du have en form for strøm – medmindre du bruger stearinlys. Men hvis der ikke er nogen strøm, kan du bruge mobile spots med et genopladeligt batteri til belysning.

3. Hvilken IP-kapslingsklasse er påkrævet til badeværelsesbelysning?

På grund af den høje luftfugtighed på badeværelser og risikoen for vandsprøjt var belysningsmulighederne til badeværelset tidligere stærkt begrænsede. I dag er dette ikke længere et problem pga. LED. Når du køber badeværelsesbelysning, skal du vælge den rette IP-kapslingsklasse:

  • IP44 (stænktæt) er egnet til generel brug på badeværelset.
  • IP65 (trykstrålebeskyttet) kan bruges omkring bruseren og badekarret.
  • IP67-lyskilder er vandtætte, selv ved midlertidig nedsænkning i vand. De er ideelle til direkte belysning i brusebadet eller ved badekarret.

GØR DIT BADEVÆRELSE TIL EN SPA

PLACERING AF LED-BELYSNING PÅ BADEVÆRELSET

Farvet spejlbelysning

Når du vil slappe af om aftenen, behøver du kun tænde for visse lys og farver. Her er vores råd:

  • Forskellige farver påvirker på forskellig vis. Gul har en humørforstærkende effekt, mens grøn beroliger og stimulerer regenerering. Kold blå hjælper på rastløshed og søvnforstyrrelser, og rød fremmer blodcirkulation og varme. Hvis du vil have farveterapi derhjemme, kan du installere LED-badeværelsesspots over badekarret eller LED-bånd, som du kan styre via en app.
  • Flisebelysning på badeværelset med LED-bånd kan være meget stemningsskabende. Placer dem fx langs kanten af de flisebelagte dele af badeværelset eller oppe langs loftet.
  • Andre muligheder for indirekte belysning på badeværelset inkluderer diskret oplyste hjørner eller billeder eller en lyskilde, der integreres i loftet.

Design din belysningsplan til badeværelset med alsidige LED-lyskilder, og få perfekt belysning på badeværelset til enhver tid. God morgen, ny teknologi.

Del siden på sociale medier