Forbruger
Land
Belysning til gangen

Tip til fiks LED-belysning i entréen

byd kreativiteten velkommen

Entréen kan være udfordrende, når det kommer til optimal belysning. Den er ofte ret smal og uden naturligt dagslys. Men med de rette armaturer syner en entré ikke kun lys og indbydende, men også større. Desuden er effektiv entrébelysning vigtigt for sikkerheden. For at få den rette belysning i din entré er det bedst at bruge forskellige LED-lyskilder. De pengebesparende lyskilder vil også give dig en positiv overraskelse: din næste elregning.

Ideelle elementer

til entrébelysningen

Belysning til gangen

Din entrébelysning bør ideelt set omfatte følgende elementer:

 • En velgennemtænkt generel belysning sørger for at oplyse gangen ordentligt. Små indbyggede lamper eller spots i loftet er ideelle til lange gange. De bør fordeles, så gangen er jævnt oplyst. I en firkantet entré er en enkelt loftslampe ideel. Afhængigt af din personlige stil kan dette være slanke moderne spotlys eller en dramatisk krystallysekrone.
 • En væglampe giver yderligere lys i nærheden af knagerækker.
 • Entréen behøver ikke altid at være fuldt oplyst. Hvis du vil gøre det nemmere for gæster at finde rundt i huset eller blot vise, at der er nogen hjemme, kan du vælge en målrettet effektbelysning, fx LED-bånd, der løber langs med fodpanelerne, eller individuelle downlights.
 • Funktionelle lamper med bevægelsessensorer er reelle energibesparende vidundere. Hvis nogen træder ind i entréen, tændes belysningen automatisk og slukkes igen efter et par minutter.
 • Batteridrevne lyskilder er ideelle til korridorer med få eller ingen stikkontakter. De kan også bruges som dekoration i et skab.

Hurtig tjekliste

hvilken belysningsplan til hvilken type entré?

Find den optimale belysning til enhver form for entré: I ældre ejendomme med højt til loftet vil et pendel i entréen fx være perfekt, mens det er en dårlig idé i en entré med lavt til loftet. Denne tjekliste hjælper dig med at vælge:

Entréens udformning \
Belysning
Lang og smal Firkantet Højt til loftet Ingen dagslys
Spots i loftet  
Væglamper  
LED-bånd
Bordlamper på entréborde  
Pendler    

KOM SIKKERT HJEM

MED SMART-BELYSNING TIL ENTRÉER

LED-lyskilder med bevægelsessensorer øger sikkerheden, når du forlader huset eller kommer hjem i mørke. Men trapper glemmes ofte. De bør også være korrekt belyst for at reducere risikoen for at snuble. Og som navnet antyder, er SMART-sikkerhedsløsningen ret smart: Forbind din SMART+ entrébelysning via en app på din smartphone. Hvis du sidder fast i trafikken på vej hjem eller i sidste øjeblik beslutter dig for at gå ud med vennerne efter arbejde, kan du aktivere LED-belysningen i entréen og andre rum via appen, så det ser ud, som om du er hjemme.

Entrébelysning med SMART+

KLART OG PRÆCIST

SVAR PÅ DINE SPØRGSMÅL

1. Hvilken lysintensitet og temperatur er bedst til entrébelysning?

Du bør ideelt set bruge to forskellige lysfarver: Normal hvid (fra 3.300 kelvin) giver den nødvendige lysstyrke til mørke vintermorgener og er velegnet til loftsbelysning. Lysintensiteten bør være mindst 100 lumen. Til en vindeltrappe er 150 lumen bedre, så du tydeligt kan se, hvor du træder.

2. Hvilken type lys bør jeg bruge i entréen?

LED er det bedste. LED-lyskilder har ikke kun en meget lang levetid, de er også meget energieffektive. Du behøver ikke bekymre dig om at udskifte indbyggede lys og andre lyskilder i flere år.

Kom ind

Tip til indbydende LED-belysning i entréen

SMART+-striplys

LED-lyskilder giver kreative måder at belyse dine yndlingselementer i entréen på. Her er nogle idéer til særligt stemningsskabende entrébelysning:

 • LED-bordlampe på et entrébord
 • Downlights på væggen
 • Spots på trappen
 • LED-bånd med lys i skiftende farver over et spejl (styret via en app eller fjernbetjening) eller langs væggen
 • Indirekte belysning med spots på billeder eller potteplanter
 • Spejle og lys får små og smalle entréer til at virke større

Byd lyset indenfor: Vælg de rette energibesparende LED-lyskilder til din entré, og lav din personlige plan for entrébelysning.

Velegnede produkter til entrébelysningen

Del siden på sociale medier