Forbruger
Land

LYS TIL HYGGE OG VELVÆRE

IDEER TIL LED-BELYSNING I STUEN

Dagligstuen er stedet til hygge og afslapning. Vi slapper af i stuen efter arbejde eller sidder der sammen med venner i weekenden. Belysning i dagligstuen bør designes, så det er fleksibelt. Med moderne LED-belysning kan du lade dine kreative belysningsidéer blive til virkelighed. Og det bedste af det hele: Du sparer også energi, når du slapper af med LED-lys.

Vigtige elementer

til dagligstuebelysningen

Belysning til stuen

Her er de vigtigste lamper til dagligstuebelysning:

  • Loftsbelysning til klar belysning af hele rummet
  • Stemningsskabende baggrundsbelysning som gulvlamper, pendler, væglamper eller LED-bånd
  • Dekorativ effektbelysning til præcis belysning af specifikke områder med downlights/LED-spots
  • Arbejdslys til målrettet belysning, fx til puslespilslægning eller læsning i sofaen

DET HELE ER MED

LED-LYSKILDER TIL EN BEHAGELIG HVERDAG

For at du kan belyse hele stuen, hvis det er nødvendigt, bør du have en LED-loftslampe i dagligstuen. Det kan være et enkelt panel med flere integrerede lamper, flere spots, som du justerer strategisk, eller en klassisk pendel. I en stor eller L-formet dagligstue er individuelle spots, der er integreret i loftet, et godt valg. De sikrer optimal belysning af hele rummet.

Tip: Med dæmpbare LED-lyskilder kan du justere lysstyrken, som du ønsker.

Om aftenen er den store loftslampe normalt slukket. Belysningen i stuen fokuserer nu på hygge. Lavt hængende pendler over en skænk, en gulvlampe i hjørnet og en dekorativ bordlampe på det lille bord ved siden af sofaen giver et varmt lys. Brug et yndefuldt, rundt bord eller en lille skænk til at forvandle et tomt hjørne i stuen til en dekorativ ø med lys, fx med en oplyst figur. Har du billeder eller malerier på væggen? Installér lys over eller under billedet for at belyse det diskret om aftenen.

Når du planlægger, bør du være særligt opmærksom på antallet af stikkontakter i dagligstuen. Hvis det er nødvendigt, kan du bruge batteridrevne lamper eller forlængerledninger, som du kan gemme diskret bag møbler.

Belysning til stuen

KLART OG PRÆCIST

SVAR PÅ DINE SPØRGSMÅL

1. Hvor mange lumen bør belysningen i dagligstuen have?

Da dagligstuen hovedsageligt bruges til afslapning, bør stuebelysningen ikke være for kraftig. Vi anbefaler 100 lumen pr. kvadratmeter. Så hvis din dagligstue er 20 kvadratmeter, bør du i alt have 2.000 lumen. Det centrale loftslys kan fx bidrage med 730 lumen (svarende til en konventionel 60 watt pære), mens lamper til indirekte baggrundslys giver 100-200 lumen hver.

2. Hvilken farvetemperatur er bedst til belysning i dagligstuen?

Varmt, hvidt lys mellem 2.700 og 3.300 kelvin regnes for at være særligt behageligt i stuen.

Slap af:

LED-belysning i dagligstuen til afslapning

Belysning til stuen

Moderne LED-lys giver dig mulighed for at lade belysningskreativiteten få frit løb i dagligstuen. Her er nogle forslag til, hvordan du opnår det ideelle miljø:

  • Med LED-bånd, der løber langs hylder eller skænke og skifter farve, kan du skabe en stemning, der hele tiden skifter: beroligende grøn, opkvikkende orange eller forførende rød – og det hele kan styres via en app eller fjernbetjening.
  • Individuelle spots henleder opmærksomheden på individuelle dekorative elementer som en antik gulvvase eller de træsnit, som du har bragt hjem fra en rejse til Afrika
  • Dæmpbare væglamper eller hjørnespots giver perfekt koordineret baggrundsbelysning.
  • Dekorer skænke, hylder og vindueskarme med LED-stearinlys, lystræer eller lysglober med snesevis af små LED-lys.
  • Smart-belysning til dagligstuen kan nemt styres fra sofaen via en app eller stemmekommandoer. Imponer dine gæster ved at bade hele dagligstuen i en afdæmpet rød eller ved at aktivere baggrundsbelysningen på væggene med nogle få ord.

Begynd at planlægge din dagligstuebelysning lige nu med et udvalg af forskellige LED-lyskilder og andre pærer.

Velegnede produkter til dagligstuebelysningen

Del siden på sociale medier