Forbruger
Land
Udendørs belysning

Råd til gennemtænkt udendørs LED-belysning

omkring boligen og i haven

En velgennemtænkt belysningsplan for dit udendørs område er vigtig på mange måder. Køligt lys giver sikkerhed omkring huset, mens varm belysning skaber en hyggelig, selskabelig stemning i haven – fx til en havefest eller sammenkomst med familie og venner. Det kræver en harmonisk belysning. Med eller uden udsmykninger, klassisk eller moderne – dit hus, din have, din stil. Og med den nyeste LED-teknologi kan du sige farvel til voldsomme elregninger!

Et overblik over din plan for

udendørs LED-belysning:

Udendørsbelysning

  • LED-lamper til ydervægge fås som direkte og indirekte lys. Udendørs belysning, der monteres på vægge eller udhæng, oplyser ikke kun terrasser med energibesparende LED-lyskilder, men er også ideelle til husets indgange og indkørsler. Forsynet med dobbelt lysudbytte fremhæver udendørs belysning smukt dit hjem. Og pga. de justerbare hoveder kan du endda anvende spotlys.
  • LED-lyskilder til gangstier fås som lanterner, pullerter. De lyser op og viser dig vej ned ad stien eller indkørslen. Med udendørs belysning kan du indramme din terrasse med økonomisk LED-lys, eller du kan fremhæve dine blomsterbede.
  • LED-lyskæder er den ideelle metode til at lade din belysningskreativitet få frit løb i haven. Udendørs belysning fremhæver ikke kun havens højdepunkter, men udsender også en behagelig glød.
  • LED-projektører har en meget høj lysstyrke og optimal lysfordeling. De er bl.a. ideelle til belysning ved garagen.
  • Med mobil udendørs LED-belysning er du ikke afhængig af strømforsyning. Så du kan lyse mørke hjørner ved huset og i haven op på et øjeblik. Vælg mellem udendørs belysning, der er drevet af batterier eller solenergi.

Enkel tjekliste til udendørs belysning, hvad gør hvad?

Find den rette belysning til ethvert udendørs område:

  Udvendige væglamper Belysning til gangstier Lyskæder Projektørlys Mobil udendørs belysning
Sikkerhed og orientering  
Fremhævning    
Effektbelysning        

Sikker og fornuftig:

smart udendørs LED-belysning til dit hjem

Til stemningsskabende vinterbelysning, hyggelige havefester og forbedret sikkerhed: Gør ikke kun indtryk på dine gæster, men også dine naboer! Smart udendørs LED-belysning kan dæmpes, har justerbare farvetemperaturer fra varm til klar hvid og farveændringer (RGBW), og det hele kan styres på fleksibel vis indefra og udenfor via en app eller stemmekommandoer.

Veldesignet udendørs belysning er især vigtig for dig og din families sikkerhed. Som ansvarlig husejer bør du fjerne alle farekilder, herunder snublefarer, på din ejendom. En smart løsning er udendørs belysning med dagslyssensorer og bevægelsessensorer.

Et andet vigtigt aspekt af smart udendørs belysning er beskyttelse mod indbrudstyve. Fordi én ting er sikkert: Lys afskrækker tyvene. Med intelligente Smart Home-løsninger kan du beskytte dit hjem og din have med den nyeste teknologi og spare energi på samme tid.

Udendørsbelysning

KLART OG PRÆCIST

SVAR PÅ DINE SPØRGSMÅL

1. Hvilken farvetemperatur bør jeg vælge til udendørs belysning?

Varm, hvid udendørs belysning med en farvetemperatur på op til 3.300 kelvin giver hyggeligt lys – fx udendørs belysning til terrassen og haven. Neutral hvid udendørs belysning mellem 3.300 og 5.300 kelvin giver tilstrækkelig lysstyrke og sikkerhed – ideelt til husets indgange.

2. Hvilken lysstyrke bør min udendørs belysning have?

400 til 600 lumen er nok til behagelig udendørs belysning. Hvis du vil have en effektiv udendørs spot, bør du vælge en med over 1.000 lumen.

3. Hvilke glødepærer er egnede til udendørs belysning?

LED-lyskilder anbefales til udendørs belysning. De er energibesparende og har som regel en lang levetid.

4. Hvad bør jeg vide om IP-beskyttelsesklasser?

Udendørs belysning skal som minimum overholde IP44. Hvis lyset udsættes for stærke vandstråler, fx fra en græsplænesprinkler, er IP65 påkrævet som minimum.

LÆN DIG TILBAGE OG SLAP AF:

UDENDØRS LED-BELYSNING TIL HYGGEAFTENER

Udendørsbelysning

På lune sommeraftener bringer tusmørket venner sammen i hyggelig stemning. Det ville være perfekt at forlænge aftenen på terrassen med stemningsskabende lys og indhylle din have i dekorativ belysning. Fuldend din plan ved at følge disse tip:

  • Med individuelle spots kan du belyse dekorative detaljer i din have og fremhæve fortryllende højdepunkter. Du kan fx belyse individuelle planter med grønt lys. Skab feriestemning!
  • Lanterner og udvendige væglamper i et ensartet design omgiver din terrasse og skaber et harmonisk look.
  • Med lys, der kan dæmpes, kan du skabe mere lys med det samme, fx på terrassen, mens I griller og spiser.
  • Indirekte belysning med LED-bånd og -spots gør opholdsområdet til et hyggeligt sted.
  • Med moderne gulvlamper kan du lave flere lysøer, der giver endnu mere stemning.

Uanset om det er udendørs belysning i antracit, hvid, grå eller i en hvilken som helst anden yndlingsfarve, kan du lave din egen plan for udendørs belysning og bringe energibesparende LED-belysning hjem.

Velegnede produkter til den udendørs belysning

Del siden på sociale medier